SLOVENSKA VINA

Znotraj tega poglavja so Vam na voljo kratki povzetki z opisi kleti, ki so prisotne v naši ponudbi. Vsako vino mora imeti svojo zgodbo.

 

Ta zgodba je delno zgodba zgodovine kleti. Je zgodba mnogih generacij, ki so pripravljale in ustvarjale pogoje za sedanjo pridelavo vina. Kajti za pridelavo resnično izvrstnih vin še zdaleč ne zadostujeta samo dovolj velik vložek kapitala in znanje izkušenih strokovnjakov. Potrebne so predvsem skrbno in pravilno vzdrževane trte, posajene na območjih, ki so se sčasoma po-kazale kot najbolj ugodne za določeno sorto.

Potrebni so izkušeni ljudje, ki poznajo področje na katerem delajo, ki razumejo naravne zakone, kolikor je človeku dano, da jih lahko razume.

Tako kot povsod drugje, kjer se stremi k harmoniji, je najbolj pomembno, da si harmonijo resnično želimo in da tej želji znamo slediti. To zahteva stalno zbranost in stremenje k izpolnjevanju zadanih ciljev, ki morajo biti pravilno zastavljeni.

 

Zato se nam zdi pomembno, da ima klet  svojo zgodovino. Le izkušnje, pridobljene skozi več desetletij, lahko zagotovijo potrebno zbranost v odločilnih trenutkih. Le tradicija lahko potrjuje pravilnost  zastavljenih ciljev.

Seveda zgledna zgodovina in tradicija kleti nikakor ne more biti edino zagotovilo za kakovost vina, ki ga naročite ali kupite. Vendar pa kleti to do neke mere zagotavlja verodostojnost in ugled. Ugled je človeška dobrina, ki jo je izjemno težko doseči, še težje pa negovati, ker se jo izjemno hitro in preprosto izgubi. Zato Vam nekaj generacij dolga tradicija kleti ob dobrem ugledu v svetu lahko pove, da ti ljudje delajo izjemno resno in da se trudijo zagotoviti najboljše, kar zmorejo.

 

Če si boste vzeli čas in prebrali opise teh kleti, smo prepričani, da Vam bodo vlili zaupanje v našo izbiro. Prepričani smo, da Vam ne bo žal, če boste poskusili katerokoli izmed vin iz naše ponudbe in da boste ob izbranih vinih doživeli prenekateri lep in spominjanja vreden trenutek.

041 637 718

Stanislav Terlep s.p.

Dolenjska cesta 240A
1000 Ljubljana
Slovenia

©2016 Vina.si - Stanislav Terlep s.p.

Kontakt