FILOZOFIJA PODJETJA

Gre za družinsko podjetje. Z uvozom vin se je Stanislav Terlep pričel ukvarjati leta 1993.

 

Vina, ki jih uvažamo so izbrana skrbno in s previdnostjo. Nikakor ne zagovarjamo uvoza cenenih vin iz t.i. dežel novega sveta, ker mislimo, da taka vina ne pripomorejo k napredku. Smo pa prepričani, da lahko vrhunska tuja vina, z dobrimi cenami ustvarijo konkurenčno ozračje v Sloveniji. To je po našem mnenju vsaj na področju rdečih suhih vin preozko.

 

Upamo, da bo stran, ki smo jo postavili v pomoč pri spoznavanju različnih okusov širom sveta. Predvsem je naša želja tudi, da bi bila stran v pomoč gostincem, da bodo naša vina lažje in bolj podrobno predstavili svojim gostom.

KRATEK ŽIVLJENJEPIS

Stanislav Terlep je že lep del svojega življenja povezan z vinom. Ta povezava se je začela že v študentskih letih, ko je pričel z delom na ljubljanskem vinskem sejmu. Kot projektni vodja je med leti 1980 in 1993 vodil ljubljanski vinski sejem in tudi ljubljansko vinsko ocenjevanje hkrati. Med njegovim vodstvom je vinsko ocenjevanje pridobilo licenco O.I.V in je bilo edino vinsko ocenjevanje zunaj Evropske unije s tako licenco. V letih od 1980 do 1993 je bilo število vzorcev na vinskem ocenjevanju le eno leto nižje od 1000.

 

Od leta 1993 do danes je g. Terlep predstavnik Münchenskega sejma, enega izmed petih največjih sejmov v Nemčiji.

Da ne bi popolnoma izgubil stika z vinom, je po odhodu z Ljubljanskega sejma začel sodelovati s Paulom Robertom Blomom, nizozemskim kraljevim dobaviteljem. Z leti se je pokazalo, da je njuno sodelovanje  uspešno, saj je na nizozemskem trgu na voljo tudi slovensko vino.

041 637 718

Stanislav Terlep s.p.

Dolenjska cesta 240A
1000 Ljubljana
Slovenia

©2016 Vina.si - Stanislav Terlep s.p.

Kontakt